Zo creëer je een uitnodigende, fijne sfeer in je winkel

Ben jij de trotse eigenaar van een winkel? Dan is het vanzelfsprekend dat je wil dat klanten zich fijn en welkom voelen in je winkel. Want als je een uitnodigende winkel hebt, zal de klant hier meer tijd besteden en waarschijnlijk dus ook meer geld uitgeven. Het is dus zeker de moeite waard om eens aandacht te besteden aan de sfeer in je winkel. Voel je je welkom? Heb je al een mooie etalage? Of valt er nog wel wat te verbeteren? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Passende muziek

Een gezellig muziekje in de winkel is leuk en uitnodigend, maar dan moet de muziek wel passend zijn. Tieners houden nou eenmaal van andere muziek dan senioren. Pas de muziek dus aan op je doelgroep en je assortiment. Ga voor neutrale muziek die niet te uitgesproken is, zo is de kans het grootst dat iedereen het kan waarderen. Ook is het belangrijk dat de muziek niet te hard staat, je wil je klanten immers nog wel kunnen verstaan. Harde muziek kan er ook voor zorgen dat mensen je winkel minder snel binnen komen. Ga dus voor zachte achtergrondmuziek waarin je nog op een normaal geluidsniveau met elkaar kunt praten.

Fris en fruitig

Daarnaast is het belangrijk dat je winkel er fris en fruitig uit ziet. Om te zorgen voor een frisse winkel, is het in eerste instantie belangrijk dat deze schoon en opgeruimd is. Zorg er dus voor dat er geen rommel te vinden is en dat je winkel er netjes uitziet. Maak regelmatig schoon, zodat er nergens stof of andere viezigheid ligt. Ook is het belangrijk dat er een frisse geur hangt. Ventileer de winkel dus goed en zorg dat er een frisse lucht hangt. Een muffe geur vindt immers niemand lekker. Om het geheel af te maken kun je nog een prachtige verse bos bloemen in een vaas neerzetten.

Instore marketing

Instore marketing kan je niet alleen helpen om meer te verkopen, het helpt ook om je winkel er aantrekkelijker uit te laten zien. Vloermatten, toonbankdisplays, banners, tasjes en posters presenteren je merk aan de bezoekers en zorgen ervoor dat je winkel echt een geheel wordt. Instore marketing draagt dus zeker bij aan een aantrekkelijke winkel, én aan meer verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *